Team Rijnenburg 

Graag stellen wij ons aan je voor! Hier kun je alles lezen over de mensen die op onze mooie manege werken. 
 

 
imadia-5944.jpg

PIETER MASSEE - MEDE-EIGENAAR 

In 1997 ben ik begonnen met de manege en sinds die tijd is er veel veranderd. Ik ben begonnen samen met Linda en inmiddels hebben we een heel groot team van instructeurs, stalmedewerkers, barpersoneel en allerlei hulp in de vorm van vrijwilligers voor de FNRS/KNHS-wedstrijden, ringmeesters, ponykampen en voor de vele andere activiteiten. Mede door de inzet van deze mensen is Manege Rijnenburg een fantastisch bedrijf! Door in te spelen op de wensen van onze klanten en te blijven vernieuwen is er op onze manege voor iedereen op het gebied van paarden wat te halen.

Sinds begin 2018 is er veel veranderd. Het bedrijf is niet meer alleen van mij maar ook van Rianca en Ruben. De dagelijkse leiding is overgenomen door Rianca en zul je mij vooral tegen komen in de stal op de maandagochtend en vrijdagochtend.

 

 
1435085795514.jpg

LINDA HUSER - INSTRUCTRICE

Jullie kennen me vast al, maar weten misschien niet zo veel van mij. Daarom zal ik hier wat over mezelf vertellen. Ik ben al weer heel wat jaren geleden geboren in Den Haag. Na 4 jaar gingen we in IJsselstein wonen. Toen ik 8 jaar was, ben ik begonnen met ponyrijden en ik ben nooit meer gestopt. Ik mocht gelukkig naast mijn ponyrijdlessen altijd op pony’s en paarden van anderen rijden, tot ik mijn eerste eigen paard kreeg toen ik 18 was. 

Toen ik 18 jaar was, ging ik naar de instructeursopleiding in Deurne. Daar heb ik heel veel geleerd op het gebied van paarden, lesgeven en rijden, waarna ik ben gaan werken op een kleine manege in Noord-Brabant. Na een jaar kon ik op een manege voor gehandicapte ruiters in het Gooi gaan werken. Toen ik daar drie jaar werkte, hoorde ik dat ze in Nieuwegein een manege aan het bouwen waren. Na een gezellige kennismaking met de familie Vermeulen en Piet zijn we in april 1997 begonnen met de manege. Na al die jaren, waarin we heel veel hebben meegemaakt, werk ik er nog met net zo veel plezier als in het begin!

Een paar jaar geleden kreeg ik de gelegenheid om weer te gaan studeren en ik koos ervoor om voor docent Nederlands te gaan leren. Ik hoop in de toekomst het lesgeven op school met het werken op de manege te kunnen combineren, want dat lijkt mij heel leuk!

Naast al dat lesgeven heb ik natuurlijk een grote hobby en dat is paardrijden. Samen met Doortje, de vos met de grote scheve bles, train ik om steeds beter te worden in de dressuursport. Op die manier worden we steeds beter in paardrijden, want paardrijden is een sport waarin je nooit bent uitgeleerd. Ik hoop dat jullie nog heel veel plezier hebben in het pony- of paardrijden en dat we elkaar nog vaak op de manege tegenkomen!

Foto´s met logo (56).JPG

RIANCA WILLEKES - MEDe-EIGENAAR 

Sinds 2009 werk ik bij Manege Rijnenburg. Zoals veel van jullie al weten woon ik in Soest samen met Ruben, hebben wij twee honden Odi en Pluis en ik een paard Fi en pony Sam. Fi is een merrie en woont op een stal in Putten. Sam woont in Hoenderloo bij hele lieve mensen die heel veel met hem buiten rijden. Ik rij graag dressuur maar ook buiten rijden vind ik erg leuk. 

Sinds begin 2018 ben ik samen met Ruben mede-eigenaar van Manege Rijnenburg. Dit houdt in dat ik me ook veel meer bezig houdt met de dagelijkse zaken rondom het bedrijf en je mij daarom ook veel vaker ziet rondlopen. Maar daarnaast blijf ik gewoon doen wat ik in de afgelopen jaren ook heb gedaan. 

Op de manege verzorg ik als instructrice de lessen van de pony's en paarden, geef ik privélessen en organiseer ik van alles en nog wat. Het ponykamp, de ponydagen, Certificaat Buiten Rijden maar ik verstuur ook de nieuwsbrieven en houd de website bij. Soms heb ik het geluk om op zoek te mogen naar een paard of pony voor een klant. Super leuk om te doen, en leuk om te zien dat er voor iedere ruiter een passende pony of paard te vinden is. 

Ik vind het leuk om ruiters uit te leggen hoe een paard leert en hoe hij dingen beleeft,  en hoop dat ruiters hierdoor bewuster gaan rijden. Paardrijden is niet alleen een fysieke uitdaging maar zeker ook een mentale, hier zijn veel ruiters zich niet van bewust. 

Vaak krijg ik de vraag wie mijn lievelingspony/paard op de manege is. Daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven. Ze hebben allemaal hun eigen karakter, leuke en minder leuke trekjes en dus kan ik nog steeds niet kiezen.

 
africhting.png

NATHALIE WOLLENBERG - INSTRUCTRICE

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen. Ik woon in Zeist met mijn Jack Russel hondje Jolly Jumper. Ik ben geboren in Soest.

Op mijn achtste jaar ben ik door mijn nichtjes met het virus ponyrijden aangestoken. Ik ging met ze mee naar het bos en vond het fantastisch als ik op hun pony' s mocht rijden. Gelukkig kreeg ik vrij gauw een eigen pony, een A maatje, daaropvolgend een C pony en daarna ben ik overgestapt naar de paarden, Anglo Arabische volbloeds, waar mijn ouders ook veulens mee fokten.

Na mijn middelbare school ben ik naar de Hippische Beroepsopleiding in Deurne gegaan (dezelfde opleiding als Linda). Tijdens die periode heb ik op verschillende bedrijven stage gelopen, zoals manegebedrijven, springstallen en handelstallen. Na Deurne heb ik op een grote handelstal gewerkt in Tull en 't Waal. Na jaren de hele dag paarden trainen en springconcoursen gereden te hebben ben ik rond gaan kijken of er zich een leuke en goede manege in de omgeving bevond om lessen te geven. Dit werd natuurlijk manege Rijnenburg in Nieuwegein die toen al heel goed bekend stond.

Zodoende geef ik al heel wat jaren met veel plezier instructielessen op manege Rijnenburg. Zowel aan beginnende als aan gevorderde ruiters. Mijn lessen zijn toegepast op de capaciteit van de ruiter. Ieder kind en of volwassene geef ik de ruimte om zich in zijn eigen tempo, afhankelijk van zijn mogelijkheden, optimaal te ontwikkelen tijdens de lessen. Respect en waardering voor zowel de ruiter als de pony of het paard staan bij mij voorop. Door op deze wijze de leerling te motiveren kan hij op zijn eigen niveau goed presteren en verder doorgroeien. Zo beleeft hij plezier in de omgang en in het rijden.

Naast het verzorgen vaninstructie heb ik verschillende paarden te rijden. Mijn lievelingsras is het Arabische Volbloed Paard. Deze paarden worden gefokt voor op de renbaan. Ik reis ook geregeld door heel Europa om de Arabieren van eigenaren/trainers met de vrachtwagen naar de plaats van de renbaan te rijden en weer naar huis. Tijdens de reis en op de renbaan verzorg ik de paarden en maak ze klaar voor de race. Tevens volg ik de opleiding voor Equine Assisted Coach in Pijnacker. Deze Coaching, zowel individueel als groepssessie, wordt met behulp van een paard door middel van een passende activiteit uitgevoerd. De sessie vindt plaats op de grond naast het paard.

Het geeft mij veel voldoening om mijn jarenlange ervaring over te dragen bij manege Rijnenburg.

 
IMG_7583.JPG

LOTTE VERSANTVOORT - BARMEDEWERKER

Hoi, ik ben Lotte! Al 12 jaar lang loop ik rond op Manege Rijnenburg. Vanaf mijn 6e ben ik begonnen met paardrijden en dat is nog steeds iets waar ik iedere week weer opnieuw van geniet.

Ik ben altijd iedere zaterdag op de manege te vinden.  Daarom was ik begonnen met stalcommadant op de zaterdagmiddag. Hierna ben ik gaan helpen bij allerlei activiteiten zoals kinderfeestjes, ponykampen en wedstrijden. Sinds een paar jaar doe ik de altijd gezellige zaterdagochtend bar! Bij wedstrijden ben ik ook vaak achter de bar te vinden. Zelf rijd ik 2 keer in de week, op vrijdag in de eliteles en op zaterdag mijn reguliere les. Deze 2 uurtjes in de week rijd ik al 5 jaar lang op de allerleukste pony Charlie! Naast de manege studeer ik aan de PABO en hoop ik een leuke, goede juf te worden. Ik hoop u snel eens te zien aan mijn bar op zaterdagochtend zodat ik een heerlijke koffie voor u kan maken of u kan helpen met eventuele vragen!